frallorna

Alla inlägg under juli 2015

Av Lena - 17 juli 2015 22:43


Nu kände jag att måttet var rågat! provat olika metoder för Maltes magproblem en tid, både tabletter & annat foder, men inget hjälper. I förrgår natt spydde han ner hela sej & sängen 3 gånger, stackars lilla hjärtat... igårnatt ingen spyning, men nu inatt lika igen, & på morronen spydde han gult slem... Ringde Vettris & fick en tid vid halv 2 idag. Först väntade vi i väntrummet en liten stund, sedan på ett rum, då plötsligt en akut vovve kom in, så vi fick vänta en stund till...



... då gick vi ut & väntade, satte oss i skuggan & kollade på folk & hundar som gick förbi oss i en strid ström, ytterst spännande tyckte Malte ;)

Det blev så vår tur, en jätte gullig Veterinär Emma, berättade händelseförloppet, att han tuggar & tuggar & sväljer hela kvällarna & nätterna igenom, vissa nätter kan vara bättre än andra, men mest är det sämre :( Jag tror att han har för mycket magsyra, typ halsbränna eller ännu mer troligt magkatarr, det som är mysko är att han hade exakt samma symtom förra sommaren, vi kom aldrig på felet då heller, provade några medel, men sedan kom hösten & det bara försvann... tål han helt enkelt inte sommaren??? det börjar jag fundera på.. så kom detta igen vid Midsommar nu, smygandes... suck suck & med sår på magen, kanske fuktexem? behandlat med klorhexedin shampobad var annan dag & klorhexedin paddar som jag baddar fläckarna på magen, & fått bra koll på eländet, pust...


Nu har han fått 2 olika medeciner mot magsafter & magsår & FortiFlora pulver! blir det inte bättre så blir det ultraljud.

-Oj så han sover sa jag till gubben nu på eftermiddan, han sprattlade & snarkade om vartannat, en väldigt djup sömn... den medecinen tog den! tänkte jag & kollade vad den bestod av, alkohol & det ganska så mycket! -blev han full stackarn?? ha ha ha ;) den ska minska magsyran ;) så han får väl vara en fyllhund några dagar då :P


& så en sak till, säger bara Vettris i Borlänge! så hjälpsamma, förstående, varma hjärtan & gulliga på alla vis & framförallt LYSSNANDE! & så det där -hej är ni här! måste bara hälsa på Malte lite *hjärta*hjärta*hjärta*



Trött av nattens jobb, bytt lakan, kliat & vyssat älskade hjärtat. Lagade en snabb gryta ala vegan :)) när vi kom hem, med Oumph, broccoli, bönor av olika slag, ananas, oatly & en skvätt barbeq sås i ;) special mackisar & åååå så tok gott!!! :)))


Min lilla "fyllhund" ;) ska strax slå sista nattdrillen, sedan vid 07.00 ska han ha sin första medecin, den får inte tas samtidigt med den andra.


Nu hoppas vi på en lugn natt.


                           Kram på er *hjärta*

Av Lena - 16 juli 2015 19:33


Åkte till skogen på dagen, vi åkte på en väg som inte finns, eller den är snart ett minne blott då sly tagit över den, & snart är träden för stora för att böja sej under bilen he he, tur kärran är lika risig själv ha ha ha :)))



Jag letade svamp, dom andra var kvar vid bilen då terrängen är så snårig den första biten, kammade ganska så noll, hittade fina & så goda taggsvampar, men väl hemma var flera redan bebodda :(



När jag kom tillbaks till bilen, släpptes Märta & Malte lösa & Märta for iväg som en avlöning in i skogen! -men va gör du? Märta Märta stanna!! ropade jag för döva öron ;)



Men jag var faktiskt säker på att hon kanske? skulle pruppa, för från mej så långt springer hon inte ;) ... 



... & jodå, hon vände efter en kissning ;) & kom tillbaks :)))


   


Vi fikade & dom fick roa sej en stund runt platsen vi stod på.



Stekte på svampen & blandade i lite annan åxå, in med en omelett i ugnen, goa korvar till veggi för mej & Bullens till gubben & lite annat gott.



Så åkte vi till hamnen en snabbis...


 


Det regnade inte som igår, bara vacker kväll, min kusin har fått trubbel med motorn, -blir man förvånad eller?? som vi "fruar" säger ha ha ha ;) kan inte annat än att skratta åt eländena som avlöser varandra ;( kostsamma semestrar hö hö :( I morrn måste denna pärla upp på land igen! :((

Tur vår Gullan hitills bara kostat en ny propeller, men det såg vi redan då vi köpte henne ;)


 


Det hade kommit in en Cigarettbåt & fått kaj plats i hamnen, 750 hk, häftigt om man får höra den starta! ;) 


Vi stannade bara en knapp timme i hamnen, & det blir tidiga kvällar för gubben som jobbar förmiddags skift under helgen.


Nu mina vänner kommer strax ERNST!!!! :))))) 


                    Kvällskram *hjärta*

Av Lena - 15 juli 2015 22:02


For till hamnen, det började regna & vi gick in i husbilen...



... här sitter min bror & kusin & skrattar åt ett ungdoms minne ;) Vi väntade åxå på den åska som SMHI:s blixt prognos sas täcka hela Dalarna, men inte i hamnen!! :(( ett lååååågt muller, typ hundra mil ifrån oss var allt vi hörde, suck suck, men jag har via FB på kvällen hört att den dånade på många platser inte långt från oss, så vi var på fel plats, så typiskt ;)


 


Vi for hem efter lång väntan, & här har vi bara slöat, gubben somnade lixom dom 4 benta, jag kollade lite missade tv program.


Sett sesångens sista avsnitt av Barnmorskorna i East End, skulle kunna se ett avsnitt var dag hur länge som helst, så fantastiskt bra serie! *hjärta*


           Kvällskram på er mina fina som kikar in *hjärta* 

Av Lena - 15 juli 2015 11:37

 


Igår på dagen hade vi en massa bråte som skulle till tipen, lade i fika & åkte förbi i hamnen, ingen känd där så vi åkte hem till min kusin & bjöd på fika, Märta gillade gräset bättre! :))



Så på kvällen blev det äntligen sjösättning av deras båt, som fått en ny motor, vi tog husbilen till hamnen & fikade i den ;)




Dom for hem & vi tog en hamnpromenad, då kom...




... min bror med fru & son, dax att lägga i deras, för provkörning...




... svägerskan, jag & Märta & Malte satte oss i husbilen, drack vin & åt snacks, ute var det för många myggar & vi begrundade & undrade hur det gick för gubbarna...



.


.. som om & om igen satte i den, drog upp den... skruva skruva... en vända låg min gubbe på badbryggan & kollade drevet/propellern när brossan gasade, pust, det såg inte vi, hu hu ;(




Men dom lyckades till slut!! :)))) glädjen var stor & kvällen vacker, kl 11.30 var det klart, då åt vi nattmacka i vår husbil & pratade tills 01.00, vi var hemma en halvtimme senare, men vad spelar tiden för roll när man har semester & kul :)))


Idag ska vi få ÅSKA! det sägs då så ;) vi tar husbilen till hamnen, få se om det blir någon Gullantur eller om vi bara är där, fikar & myser ;)


                             Kram på er!! *hjärta*

Av Lena - 13 juli 2015 22:10


Vacker dag, lagom värme. fixat med Maltes dumma rumpa ;) tur vi har bästa grannen :)) handlat mat i stan, sånt som inte finns i vår lilla Lanthandel i byn. 




Båda sönerna har varit hemma & fixat med sina bilar, på kvällen blev det fika på altanen & Malte blev ompysslad av ena sorebrossan ;)


Nybäddat på golvsängen & hela flocken samlad, Märta tar störst plats & säger ljudligt till om man INTE kliar henne!! tokfian ha ha ha *hjärta*


                     Kvällskram på er *hjärta*  

Av Lena - 12 juli 2015 20:01

 


Åkte ensam till skogen på förmiddan, så många som jag hör att redaan hittat kantareller! nu testade jag ett ställe som är sent även när dom finns, kammade så gott som noll, bara några mikroskopiska stackare ;) -men vad är väl en bal på Slottet....



... då dom vackraste mormors kaffebönor växte där så fint!!...


... blåbär som börjat mogna & var så goda...



... fullt med dessa vackra fjärilar som flög omkring...



... & några smultron *hjärta*



Tog fram lite Oumph ur frysen & marinerade, till det en sagolik risotto, med dom mikroskopiska kantarellerna i ;) så gott så gubben bad om mer!! :)))



Åkte till min kusin som håller på med att instalera en båtmotor för att se hur det går, gösses vilket jobb, min gubben hjälpte till lite, under tiden... 


   


... gick vi en promenad i nya omgivningar, ytterst spännande!! :)) 


Varm & fin dag, lite mörka moln gav ifrån sej några ynka regndroppar under ca 5 minuter. 


                    Kram för denna dag *hjärta*

Av Lena - 11 juli 2015 21:08


Åkte till hamnen i solvärmen när gubben vaknat efter nattskiftet, höll oss i skuggan & kollade på lite allt möjligt ;)



Gullans nya propeller sitter på plats, vi lade i henne igen &...



... tog oss en härlig tur :)) idag var inte Malte nödig, utan gillade turen!! så skönt ;)



Vi ankrade i en vik & fikade ;) delade på massa gott hela familjen :)))



En blå Ångbåt susade förbi, doftade som en brasa & tutade så vackert :))



Kuskade vidare mot hamnen, & där kom min bror med fru & kusinfru åkandes :)) eller Ove Ove mohaaaa :)))))))



Malte njöt & slumrade



Varm kväll, sitter på altanen & blickar ut över det vackra...


                          Kvällskram *hjärta*




  

Av Lena - 10 juli 2015 18:26


Åkte till hamnen för att ta upp Gullan igen, som ska få en helt ny propeller, vi fixade upptagningen helt själva gubben & jag!! något vi aldrig gjorde under dom 10 år vi hade Karin! hon var bångstyrig, o-smidig, svårmanövrerad & trilsk i alla år, pust ;) & Gullan är lätt som en plätt! ha ha ha trallala :))


Märta & Malte fick sitta i bilen under tiden & spana ;)


 


Nu står hon på landbacken, i morrn byts propellern & ner i vattnet igen!


Hamn promenad under tiden gubben fixade med henne, nya dofter & mycket som var spännande ;)


Lyssnade sista halvtimmen av sommarprataren Marianne Mörck, gripande & som vi skrattade, kände igen mej i en hel del *skratt* ;) ska lyssna på reprisen ikväll kl 22.12 i P 1 känner att jag tillockmed kan rekomendera det ;) 


I morrn väntas SOL! härligt :)))


           Kramarom er alla som kikar in *hjärta*  

Presentation


Bloggen om Frallorna Märta, Malte & vår Ängla kärlek Petrus.
Här får ni följa oss på våra äventyr!
Klicka på bilderna, så blir dom större!
♥Varmt välkomna!!♥

Gästbok

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Prinsessan Märta Louise!

  

  

 

Ängla Petrus Lufsenburgs Teddy Bear

 

 

 

Lufsenburgs Its Only Love "Malte"

 

 

 

Kärlek♥

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Vackert...

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Vår vackra träbåt Karin

  

  

  

  

 


Skapa flashcards