Direktlänk till inlägg 8 maj 2010
Kakan...
Ljuvlig Chokladkaka:
3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 rader av en mörk Fazer 250 g:s chokladkaka
1/2 dl rapsolja
ca 1-1,5 dl mellangrädde
en gnutta salt
Smält chokladen. Vispa socker & äggen bara lite grann, blanda siktat mjöl, kakao, bakpulver & salt, blanda ner i äggsmeten, häll därefter i olja, den smälta chokladen &
grädden!
Bröa en form.Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 20 minuter
Smeten ovanpå:
ca 2 msk mjöl
ca 1,5-2 dl blandat mjölk/grädde
ca 1 msk margarin
ca 2 msk kakao
ca 3 rutor riven choklad
ca 2 msk socker
Blanda allt, & koka upp under vispning! OBS! bränner lätt fast, så rör hela tiden i botten! det går fort, & vipps så har den tjocknat! blir den för tjock, tillsätt lite mer mjölk, smaka av och tillsätt ev mer kakao.
(svårt att säga exakt både på kakan & glasyren, då jag mest duttar & höftar )
Dela den svalnade kakan, bred ett lager med muoss på, (jag köpte på påse, med smak -choklad med hallon) lägg på den övre delen & bred på glasyren, riv ev. choklad över eller strö på cocos.
Vännerna som var här, var lite oroliga, ska åka till Italien i morrn, men så drar helt plötsligt askmåln in igen!...
Men dom älskade kakan i alla fall !!
Nu ska här krypas ner på madrassen med vovvarna, gubben har åkte till jobbet
Kram på er!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|