Surdegsbröd åååååå va gott!!
Vacker man!!
Idag köpte jag för andra gången Surdegs bröd, från ett lokalt Bageri som bakar i stenugn & med krav råvaror.
Köpte 2 olika förra veckan, då dom bara har öppet onsdagar, gubben & jag blev helt tagna! så totalt otroligt goda bröd!!
Så idag stog jag vid låset
Valde ett med Solrosfrön, ett med Nötter Frukter & en tutch av Kanel, & 2 med Aprikoser & Valnötter, blev tillsamans en fläkt av Paradiset!...
Förra gången hade dom små delikatess pizzor åxå, idag hade dom Surdegs kanelbullar! köpte hem några, fick lov att testa, sonen som var hemma när jag kom, & gubben, fikade, jag smakade bara ett hörn för att testa
helt magiskt goda! tyckte vi alla 3! owaw!!!
Själv koncentrerade jag mej på bröden
Så porösa & helt ljuvliga & jag är återigen HELT såld!
Äter i vanliga fall ytterst sällan mjukt bröd, är en hårdbrö mäniska, men när det vankas grova bröd & Surdeg, då kan även jag falla pladask! 
De har jag banne mej gjort nu! & med all säkerhet är dessa bröd nyttigare än affärs packade löpande band bröd!
Har tänkt så länge att jag ska baka Surdegs bröd själv, men det blir ju alldrig av för mej! men skulle vara kul
Må så bra!!
Jane
16 februari 2011 17:47
Åh vad gott!! Finns inget ljuvligare än bageri bröd och som du säger det är annat än bröd på löpande band utan konserveringsmedel m.m och hembakt är alltid gott. Ja surdegsbröd tar ju sin lilla tid och baka men är så supergott!!
Jag är också en knäckebröds människa men sista tiden har jag ätit en del mjukt bröd pga av lathet av matlagning. Har skärpt till mig nu "fniss"
Ha en fin kväll, kramisar
Lena
16 februari 2011 21:40
Presis!! för ett tag sedan var det en orkan i tv om just konserverings medel i bröd, det hade tagits bort, men då tillsatte dom det i plastpåsen istället....
Här ligger brödet opackat tills man köper det! :) & ekologiskt, käns mycket bättre ;) & godare än allt jag köpt tidigare :)
Ja du, jag borde åxå skärpa till mej! ;) om jag ska komma i *bikinin* till sommaren! *asg* x 10.000 ha ha ha ha...
Kram!♥
Di
16 februari 2011 20:18
Ja det är fantastiskt gott med surdegsbröd, och börja så slutar du aldrig att ha degen på surning ;) Martin Johanssons bok Surdegsbröd är enkel, eller boken jag har som heter enklare bröd. Det finns många fler böcker som är bra också...kram och good luck!
http://dithequeen,blogspot.com
Lena
16 februari 2011 21:36
Jag vet att du bakar!! ;) så spännande! jo jag köpte en bok, för kanske 1,5 år sedan, skulle leta på den & kolla vem som skrev den, tror det var en kvinna, både hon & han du sa Martin, var med i tv på 4:an & pratade om sina bröd, & båda hade skrivit en bok var, tror jag har hennes, men hittar den inte nu, förvarar den tydligen på ett *säkert* ställe! fniss ;)
Ska fundera lite på en egen *suring* ;), tills dess köper jag av Saffran & Kummin bageriet, som säljer i Romme åxå en gång i veckan! :)
Kram!♥
Kerstin.
16 februari 2011 21:11
Brödet ser härligt ut, gillar surdegsbröd skarpt,äter Fäbodknäcke,som är surdegsbröd jättegott,men en fråga var köper du det???
Nu ut på kissrunda så blir det sängen.
Kramis Kerstin.
Lena
16 februari 2011 21:30
Bageriet finns på Skönviks området i Säter & heter Saffran & Kummin! men hon säljer en del i Romme på onsdagar åxå, alldelens före rondellen innan man kommer till Gullans, där på vänster sida i ett vitt hus en trappa ner i sin sons Krukmakeri.! mellan 12-17
Ja man kan göra det mesta med surdeg, skulle va kul att mata en deg själv åxå ;)
Kram!♥
Lena
17 februari 2011 17:44
Nej den är inte så värst att dreggla över! ha ha ha.. möjligen mandelmassan då! ;)
Är inte så jätte galen i fikabröd å så, även om man skulle kunna tro det på min mage! ha ha ha.. ;)
Kram kram!♥
Mona
17 februari 2011 08:14
Åh så fina mumsiga bröd. jag är på kurs i Stockholm och här kunde man hos bagaren få en kaffe och en stenungnsbakad macka för 49 kronor. Billigt och mycket och gott! Ha en skön torsdag! KraMen
Lena
17 februari 2011 17:42
Mmmm det lät som en god & nyttig frukost/lunch! ;)
Ha så kul på kursen!! :) Kram kram!♥
optimist
17 februari 2011 09:44
Det låter mycket gott, skulle gärna vilja smaka. Vi äter tunnbröd, spisbröd och flatbröd, inga mjuka limpor eller så, men detta skulle jag kunna testa. Det är så roligt då man hittar något nytt som faller i smaken. Ha det bra i det fina vinter landskapet. Kram.
Lena
17 februari 2011 17:40
Visst är det gott med hårdbröd!! :) Idag köpte jag faktiskt ett super bröd åxå lokalt, Vikabröd, krispigt & knarpar så härligt! ;)
är & förblir en hårdböding, men en & annan affär med någon *mjuking* blir det allt i fortsättninge åxå! ha ha ha.... ;)
Kram kram!♥
Carin
17 februari 2011 11:58
Måste nog ta en sväng till Romme nästa vecka, det låter för smarrigt.
Jag har stannat vi tanken att baka själv, trots att jag är bagarbarn.
Det var en bilaga till Aftonbladet med surdegs bröd, både bullar och matbröd.
Den har jag sparat,än så länge har den bara legat i tidningshyllan.
Kram kram
Lena
17 februari 2011 17:33
Är du bagar unge? då måste du ju kunna få en del tipps ju!! ;)
Skulle va kul att besöka butiken åxå som ligger på Sjönviks området, skyltat med Saffran & Kummin.
Fast nästa vecka blir det då Romme igen ;) & jag rekomenderar varmt brödet med Valnötter & Aprikoser!1 owaw ;) fråga Mona Lisa vad hon tyckte? för hon bad mej köpa & lägga i brevlådan, vet inte vad hon tyckte ...
Får ta mej i kragen & starta en deg! eller köpa färdigt, enkelt värre! fniss.. :)
kram kram!♥
Rarasarah
17 februari 2011 13:57
Åååååh vad gott det lät, bakar just nu långpannebröd men stod faktiskt förut och drömde om just Surdegsbröd, det är ju så fantastiskt gott! Kanske man skulle våga sig på en deg.. =) Ät & njut med gott samvete, sådant är livet, tycker jag!
Kram
Lena
17 februari 2011 17:29
Jag tror det är många som tänker baka surdeg, men man gruvar sej för allt krångel, som säkert ändå inte blir om man väl kommer igång! ;)
Ja visst ska man det, äta & njuta av livet!:)♥
Kram kram!♥
Lena
17 februari 2011 18:45
Varsågod!! :)
Ja de va dom åxå ;) fniss..
Kram kram!♥
anki
17 februari 2011 18:46
Det bara vattnas i munnen när du beskriver brödet....muma jag måste hitta till butiken när jag åker till Borlänge nästa ggn.
krama vovvarna och speciellt lille dumbo med öronen :::))
Lena
17 februari 2011 18:51
Stanna till i Säter, åk in på Sjönviks området på onsdag & torsdag, Saffran & Kummin, där bakas det godaste brödet, som åxå säljs i Romme på onsdagar mellan kl 12-17.
Rekomenderas Valnöts bröd med aprikoser, helt underbart!! :) fast alla är goda! ;)
Japp! kramarna är utdelade!
Kram på er åxå!♥
kicksson
17 februari 2011 22:31
Ohgu' va gott det ser ut, tur man är "ny-äten" ellers hade det nog blivit ett besök på bageriet här i närheten. Kram till ♥ Er ♥ hela bunten.. ♥♥♥
http://kicksson.bloggplatsen.se
Lena
18 februari 2011 12:23
Ja vilken tur! hi hi.. så ni har ett Bageri nära er, både på gott & ont he he.. ;)
Kram från ett soligt men kallt Dalarna!♥