frallorna

Alla inlägg under december 2015

Av Lena - 24 december 2015 20:01

 


Min mamma ser till så att Malte åxå får smaka på det goda *hjärta*


Kikar in en liten sväng, just hemkomna från mina föräldrar där allas yskon, syskonbarn med respektive var samlade, 19 stycken ;) åt av mammas så goda Julbord, ett extra för mej & svägerskan & en av sönernas flickvän som äter vegetariskt/vegan! LYX! :))


Vi bestämde oss för att sönerna & flickvänner kommer hem hit i morrn på Jul lunch istället för att stressa hit nu på kvällen :))


Nu har vi sett på Karl Bertil Johnssons Jul! såååå bra & ett måste på Julen *hjärta* & nu Sune på bilsemester!! :))


      God Jul på er & God fortsättning!! *hjärta*

Av Lena - 23 december 2015 20:15


Sådär ja, då har vi kommit till dan före dan 2015... Ååååååå vad jag önskar att ni får en fin Jul *hjärta* i lugn & ro *hjärta* eller med familj & vänner *hjärta*



Märta igår kvällst, brukar ligga & stirra på mej genom *mat* pallen hi hi hon har ingen aptit under dagen, men på kvällen äter hon allt! ha ha :)) även på pallen om ingen mat kommer :))



Var in till stan en vända, ville hämta ut min Julklapp från jobbet, & så var det bara gröna potatisar i påsarna jag köpt, grrrr orkar inte gå tillbaks & klaga, åkte till en liten affär utanför stan,där jag visste att man kan plocka själv, sagt & gjort, & vad skådar mitt "högra öga" ;) där säljer dom ut gårdagens butiksbakade bröd i kassar, 20 kr för en proppfull kasse!! owaw! jag tog dom 2 som fanns :)) ...



... stannade till i motions spåret på vägen hem & tog en attans kall promenad, bara 20 minuter...

... hemma igen skar jag upp brödet, frallor av alla de slag baguetter & chiabata, smörade & skar i   ... bitar -Oj vad dom flög & fyllde på sina föråd, idag bara skator & kråkor, en full 5 l bunke tar ca 30 minuter att äta upp! :)) nu har jag 5 mål till i frysen! :))



Fick du en vindunk? undrade gubben...



... nejdå, jag visste redan att det var en termos!! sååååå glad för den! vi använder termosar ofta ofta! så för *oss* var det kanon! :))



Men Malte då, en grov fralla ramlade på golvet när jag höll på att lägga dom i påsar för frysen, & han tog den så försiktigt & gick sakta som en sengångare in till golvsängen, smög lixom ;) & såklart fick han äta upp sitt fynd! *hjärta* gullungen *hjärta*


 


Nu är det kväll, ute öser regnet ner... :( vi värmer oss med Blossa glöggen vi fick första Advent av vänner, den är en starkvins glögg, attans stark ;) passar bra de, så mina baselusker flyr sin kos ;)  



Kollar Bingolotto, ingen lott köpt, men lite musik & allmänt trevligt...


Imorrn bär det av till mina föräldrar för Julmat, vi blir 19 stycken, härligt *hjärta*


Kram & fin Jul önskar jag er av hela mitt härta, ta hand om varandra &


                                    *Carpe Diem* 

Av Lena - 22 december 2015 21:05


Vaknade av en Märta & Malte tätt intill som vanligt *hjärta* lyfte på täcket & Märtas små så söta ben låg som alltid i kors hi hi *hjärta* 



Blev en del bestyr i stan idag åxå, fast inte så allvarliga ;) & på hemvägen en promenad, kallt kallt, så vi delade på oss, gubben & Märta är 2 fryslortar, så dom tog en snabbare runda, Malte & jag en längre :)) men händer & kinder var iskalla & stela när vi kom in i bilvärmen igen.


Nu spöregnar det ute & på radion går det med jämna mellanrum ut varningar om isbark på alla vägar i Dalarna, bilar har åkt av vägen på flera ställen i vår stad, fy & fy :(


Det går åt rätt håll med den lilla flunsan, köpt lite extra på Apoteket ;)


                   Kram på er som kikar in! *hjärta*


  

Av Lena - 21 december 2015 21:37

 

Våra vänner Eva & Sven var förbi en sväng, fick en så vacker Amaryllis, en polkagris färgad :)) mossan hade hon plockat & ängeln är vår skyddsängel, så söt & så vacker *hjärta*


Vi pratade bara i garaget, ville inte ha in dom i vårt pest smittade hus, men det visste dom innan ;) inte smitta ner dom, har ju en liten flunsa i kroppen, det halsonta har tack & lov gått över, inte alls så mycket att klaga på för min del, jag reder mej ;)


Vi åkte ändå in till stan på förmiddan, hade lite mat bestyr & lite annat jag ville ha gjort, allt flöt på, men liiiite slut efter 3 timmar, pust ;)

 


Den 19/5 2012 kl 19.30 Petrus & Malte *älsklings minnen*


                                  Kram på er *hjärta*





Av Lena - 20 december 2015 14:19


Grönt är skönt, men nu skulle det varit vitt istället, tycker jag... bara så det känndes mera Juligt lixom.

Matat skator, kråkor & kajor, massa makaroner i massa fett ;) -gillades :))



Äru söt eller äru söt?? som mamma & pappa är du i alla fall sötast i hela världen!! :))


 


Det blåser nått otroligt idag! gråmulet & pluss 11 grader... :(


Vi tog i alla fall en byavända, men Malte & jag ska ta en till strax, Märta stretnos ville hem efter en liten stund, medans Malte & jag hade velat gå längre ;)


Vaknade med halsont, när jag skulle prata med gubben kände jag inte igen mej själv, lät som om jag hade ett kilo gröt i halsen, jag skrattade så jag kved, ungefär som den där videon på youtube där 2 gubbar dricker öl med helium i ;) å gösses... tur man kan vara själv-roande ibland ha ha ha ...

Druckit te med extra nyttigheter, nu känner jag av den aningen bara & pratar normalt ;) 

Om en timme blir det sport på plyen för mej!! :))


                 Kram & fin Fjärde Advent *hjärta* 

Av Lena - 19 december 2015 19:09


När gubben åkte till jobbet åkte vi till Romme & tog oss en skön promenad, frusen mark, skönt. Vi var inte ensamma, en häst & ryttare som tränade dresyr-bilden, en häst som var utklädd till en ren he he :)) hundar & folk ;)



Märta: -Skynda dej mossan! det är Julbord på gång!!



Tyvärr stumpan, bara för 2 benta... & inget för er 2 benta mossa ;)



Malte hade full koll på en häst som blev longerad ;) Väldigt skönt att komma in i bilen till filtarna, efter ca 40 minuter frös då i alla fall jag om kinder, näsa & öron, & säkert var M & M väldigt trötta av alla dofter ;) 



Frilansade ihop en Jansson al'a Vegan & glutenfri när vi kom hem, magiskt god! oj oj oj... Havregrädde & sojamjölk kokades upp, tillsamans ca 4-5 dl, finhackade 3 gula lökar som fick koka med, tillsatte kryddpeppar efter smak, & lite lite sillkrydda som jag mortlade till pulver, & ganske mycket salt, smakade av hela tiden, sedan i med potatisen & allt fick koka en stund innan det åkte ner i en form, glutenfritt strödbröd ovanpå & ca 45 minuter i ugnen -Voal'a!! :)) Nu är jag proppmätt & det syns! mohaaaaa :P


Nu liggr vi utslagna på golvsängen, trötta & mätta *hjärta*


                       Kram & fin lördagkväll *hjärta*

Av Lena - 18 december 2015 22:06


Idag firar gubben & jag 33 årig bröllopsdag *hjärta* Tänk att jag fann den varmaste, kärleksfullaste, snällaste & omtänksammaste kärlek i livet *hjärta* & inte minst den mest praktiskt lagda! lagar allt, bygger allt, fixar allt! owaw så bortskämd jag blivit he he ;)

Den här bilden är från i våras på ett Smögen klippberg med en *selfies stav* *skratt*



Jag hade jobbat natt & gick upp vid 12 tiden, vid halv ett bjöd han på kaffe & pepparkakor ha ha :)) innan han for på eftermiddags skift.


Mer glamoröst än så blev inte vår dag. Men strax är han hemma igen & vi får kvällsmysa en stund innan John Blund kommer



När han åkte till jobbet tog vi bilen till Kyrkparken & en varm & alldelens underbart skön 40 minuters promenad, tänkte lite längre, men Märta stretade emot ;)


In på affären & handlade på vår Lanthandel, där ägaren berättade att han efter 3 år nu slutar & Ica söker efter en efterträdare... snacka om en kallduch... -oj oj oj vad jag älskat honom & alla tidigare ägare av affären... bara att hålla tummarna för en lika bra till *hjärta*


                 Kram mina fina som kikar in *hjärta*

  

Av Lena - 17 december 2015 19:07

 


Eftermiddags sov lixom med halva utanför he he ;)


  Upp efter nattjobbet, ställde mej & gjorde tjocka pankakor till skatorna, ja Malte är åxå en skata då ;) Gick ut & isbarken var fruktansvärd, gick inte att gå på grusvägen & stenplattorna utanför huset var & är som såpa, hualigen!


Nu en jobbnatt till, så i morrn får det bli Ernst när jag vaknar!! :))


                                  Gokväll *hjärta*

Presentation


Bloggen om Frallorna Märta, Malte & vår Ängla kärlek Petrus.
Här får ni följa oss på våra äventyr!
Klicka på bilderna, så blir dom större!
♥Varmt välkomna!!♥

Gästbok

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Prinsessan Märta Louise!

  

  

 

Ängla Petrus Lufsenburgs Teddy Bear

 

 

 

Lufsenburgs Its Only Love "Malte"

 

 

 

Kärlek♥

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Vackert...

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Vår vackra träbåt Karin

  

  

  

  

 


Skapa flashcards