frallorna

Alla inlägg under augusti 2015

Av Lena - 23 augusti 2015 17:46

 


Skurat 9 trasmattor på altanen, nu får dom hänga där & torka någon dag.



Här Ornästugan, många sitter neranför muren & solar, som alltid :))


Åkte ut med Gullan vid kl 13, kom inte iland någonstans, ja vi letade iof. inte heller, otroligt med båtar ute & alla öar troligen upptagna. Vi satt kvar i båtarna, fikade & pratade med min bror & fru, blev ca två tre timmar


När vi kom hem doftade hela trädgården såpa!!!! mmmmmm va härligt :))


                                Kram från oss *hjärta* 

Av Lena - 22 augusti 2015 21:16

     

Åkte till mina föräldrar igår för fika & så, kan inte annat än att skratta åt Malte som blir heeeelt paralyserad av kakfatet!!   kollade in hennes fina blommor  

     

Jag fick en Dalahäst & fikat var kanon  

       

Fick inbjudan om Husbilsvisning med fika & lättare mat, alltid lika spännande att se om? jag kan se någon husbil som är bättre än vår Delfin? vet inte huuuuur måna visningar vi varit på, men än har jag inte sett en enda som skulle passa oss bättre!!  det enda jag skulle kunna tänka mej är en bredare säng bak, men det finns inte!

Dom sista 2 bilderna är från en enorm Concord, med ett garage där bak för en bil!! herregud, vad ska man med ett sådant till?? & 7 trappsteg upp desutom! fy då  

 

Köpte däremot en fin hink där med Delfiner på till vår Delfin  & special champo till husbilen åxå.

 

Tänkte sjön, men det blev hemma, gubben hade lite att pyssla med & vi tog en bensträckare i byn.

       

Åkte till åkrarna på kvällningen, sååå länge sedan vi var där  

 

Märta försökte äta nått & blev lerig i munnen  

 

Han satt där när vi kom, men det blev nått fel med minneskortet, typiskt, satt där när vi åkte hem åxå, fast längre bort, han åt på något

 

Fick en flaska jätte gott vin av goa vännerna förut, drack ur nya glasen vi åxå fick av dom, njöt på altanen i värmen när vi kom hem  


Nu ska vi se den nya Britiska serien Poldark, verkar sååå bra!!  


En så lugn dag


                                  Kram på er  


Av Lena - 20 augusti 2015 21:10


Glutenfria, mjölk & djurfria pajen blev kanon!! mmmmmums ;)



Tack än en gång svampen för det, att ni stog där & väntade på mej ;)



Åt såklart på altanen, isvatten i värmen & lite rött till ;) Malte & Märta fick åxå smaka, min karaktär är sämre än deras ha ha ;)


 


Just nu är himlen så vacker & rosa, precis nyss när jag stod med kameran för att fånga det vackra, så kom en stor flock fåglar... -kom hit ropade jag!! :)) här finns mat till er *hjärta*  har städat ur frysen lite, måste få lite ordning & reda i den, så jag vet vart jag har mina olika bär :))


                      Kvällskram till er *hjärta*

Av Lena - 20 augusti 2015 16:03


Kvällen igår var bara så vacker, Malte & jag låg i himlasängen & myste länge länge & njöt av det vackra & värmen som var på altanen *hjärta*



Inne låg Märta på pappas arm & njöt lika mycket hi hi ;)


 


Åkte ensam till skogen vid halv tio i morse för att leta blåbär & kantareller, denna 5 l hink fyllde jag på en kvart högst & bären var lika stora som dom 25 öres pengarna vi hade förr ;) hinken blev såklart rågad ;)

Åker nog dit i morrn igen & plockar 5 liter till, det räcker gott att rensa 5 liter åt gången ;)



Men någon svamp hittade jag inte! :( åkte hem & beklagade mej lite för gubben ;) & så fixade jag kaffe å så åkte vi åt andra hållet med Märta & Malte till en mer mjuk & enkel skog där jag förut brukat hitta, så även nu! :))


     


Ser inte så mycket ut, men det är de ;) brydde mej inte i att rensa på platsen, hade 8 tassar som var omkring mej & trampade, räddas det som räddas kan ha ha ;)


Fikade & myste på *hjärta*


Åkte förbi vid finaste faster & man där vi köpte ägg från deras lyckliga hönor :)) skrattade & pratade på en stund, dom är för härliga!! :))) ja både hönor & människorna ha ha ha :)))


Kollar på hästhoppning nu, så spännande!! men sedan blir det världens godaste glutenfria kantarellpaj med sallad, sedan Tofu chokladglass med blåbär ;)


Vem vet? kanske ett inlägg till innan kvällen är slut ;)


              Kramarom er mina fina som kikar in *hjärta*

Av Lena - 19 augusti 2015 18:57


Stör oss inte mamma! du ser väl att vi sover! sa Märta yrvaket när jag blinkade till med blixten ;)


 


Malte & jag tog då en ensam promenad i omgivningarna, undra o dessa hyreshus ska rivas eller rustas??



Så vaknade dom 2 eftersläntrarna ;) & Märta fick en kisspromenad med sin "pappa"



I väntan på en sista Fredriksbergs promenad ;)


   


Fina Sälens skogen, så härlig vända vi fick & så vackra Värmland på det :))



Tack vår fina sköna Delfin för denna tripp!! :))



Kvällen är fin & varm, strax ska vi äta jordgubbar, hallon & choklad-Tofutti-glass på altanen & så se på Idol förstås! ;) 


                       Kram & fin kväll *hjärta* 

Av Lena - 18 augusti 2015 21:25


Vaknade efter en skööön sömn vid Bjurbäckens sluss, sådär vid halv tio ;) åt frukost, Malte kollade ut på vad slussvaktaren höll på med ;)



Köpte fika, stor bulle till gubben, & en pytteliten glutenfri fikonboll till mej, jag tog kaffe för ovanlighetens skull, det godaste jag druckit på läääänge! :)) så fint gammalt Café


 


Mycket historia att läsa om både därinne & ute överallt



Så många kaffekoppar att välja på att dricka ur, inte bra för mej som har "välj" sjukan ha ha ha :P  men dessa blev bra! *skratt*



   


Ett tipps om något, besök Bjurbäckens sluss i Värmland!! så fint att ströva runt & läsa om förr & den fina platsen inte minst *hjärta*

Vi var lite ensamma i början, men efter kl 12 så kom det folk mest hela tiden :))


     


Vilken Loppis dom hade där åxå!!



Köpte 2.20 m virkad spets för 75 kr, inte för att jag vet vad jag ska ha den till, men ändå ;) & dom sötaste små koppar utan fat för ingen peng alls, kan ju alltid ha nötter i eller nått?? ;) en blommkruka till mamma som hon ska få med någon blomma i någon gång & sist i inlägget något av det sötaste jag sett... ;)


 


Gick sedan över bron vid slussen & tog en promenad längs kanalen i det mjuka gräset, hade vatten med & det var tur, för oj vilken värme dagen bjöd på, även om det blåste på rejält på denna öppna plats vid åkern i slutet av gräs vägen.



Vände & då mötte vi dessa som åkte dit & åt räkmacka ;)



Cafe't från andra sidan


 


Som sagt, ett fint utflycktsmål, vi var där för 4 år sedan åxå, men då bara en kväll & ingen fika i solen ;)


      


Åkte vidare till en annan sluss bara någon km därifrån, strövade omkring lite där åxå.



Åkte vidare igen & nu står vi i Fredriksberg på en fin plats, hann inte hem innan alla tv program jag ville se skulle börja ;)



& om allt går vägen & inte dessa alla gasoltuber exploderar under natten vid vår "granne" så är vi hemma i morrn igen ha ha ha ;)



Loppisfyndet ja... kollade runt där i barnvagnen på dockorna & längs under låg Filur *Pinockio* Emanuelsson & bara väntade på mej *hjärta* är han inte söt så säj *hjärta* bara 10 kr, älskar honom!!!! så stor jag är ;) En *Husbils Tomte*  kanske? men först får han bo inne under vintern ;)


Ätit & svullat massa gott på kvällen, tog fram glassen ur frysen, den var väldigt typ "mjuk glassig" funderar på att sno en gasoltub av granne?? mohaaaa ;)


                         Kram från oss!! *hjärta* 

Av Lena - 17 augusti 2015 23:14


Vi har ingen värme på på nätterna, så skönt att ha det svalt, ja nästan kallt ;) hellre ett varmt täcke, & det har vi :) vaknade med denna goding på kudden tätt tätt nära mej *hjärta* å så böjde han sitt ansikte bakåt när jag vaknade & ville gosa, mitt hjärta svämmar över *hjärta*



Full koll på Prinsessan & pappa utanför ;)


   


Så kuskade vi vidare ut i Tiomilaskogen


 


Stannade till för gubbens kaffe paus, jouice till mej & en kopp hundgodis :))



Genom vackra Sunne & Fryken, & en bit neråt där jag kollat in en ställplats som var bakom detta moderna hus ha ha ha ;) Sunne Turist brochyrer fanns att ta ;)



Kände inte att jag ville stå på denna dystra plats, även om det fanns en vik att doppa sej i & inte långt till ett minilivs, så vi kuskade vidare


 


Genom vackra platser & Tiomilaskogen



Siktade på denna fina plats istället där vi var för något år sedan, en sluss som jag glömt namnet på ;)


   


Cafet hade stängt & inte en själ så långt ögat kunde se, så Märta & Malte fick ...


 


... vara lösa en stund, Märta hittade en grill pinne, inte den bästa leksak, men ack så kul :))


       


Står bakom cafet nu, så otroligt vacker plats, får kanske bli en fika i morrn! :))


Var in i Munkfors & handlade mat, först på Ica, sedan det jag glömde på Konsum ;) älskar den Värmländska dialekten! så härligt att gå & lyssna på när ortsbor pratar, tjuvlyssnar lixom hi hi ;) var ett par på Konsum som kom i samspråk verkligen, om väder & semester, pratade riktigt grov dialekt *gilla gilla * ;)


Kollat Idol & en Engelsk härlig serie, ätit alldelens för gott & myst.


Vet inte riktigt hur vi gör i morrn, då en fläkt på batteriladdaren gett upp & varnar för överhettning, just nu ligger vi på el så battterierna räcker för en dag till då dom är uppladdade, alltid är det nått ;) å andra sidan sover jag så skönt i *Rullhuset* så jag vet inte vad, skönade än på så länge... men min fina bästa Mekaniker får bestämma *hjärta*


                           Kram från oss *hjärta*

Av Lena - 16 augusti 2015 22:05

       


Malte & jag tog en halvtimmes promenad vid kl 9 i morse då Märta & gubben sov, gick en så fin väg, Malte är faktiskt lite osäker med bara mej med på okända marker, det syns på honom, en hund skällde & Malte ville bara bort bort bort från honom! tittade ängsligt på  mej ;) 

Det var det bilar på stora vägen, vi stördes inte, men jag tror alla stannat kvar i Sälen tills i idag på morronen & började sin resa hemåt vid ca 06.00 & framåt ;) & precis alla hundratals & åter hundratals hade såklart cycklar på taket eller där bak :P Malte tyckte det var spännande att sitta & titta ut en stund ;)

Lämnade Sixten & Lima & åkte till Sälen



Kom så till den plats vi brukar vara på, inte många blåbär där i år & många kart ännu, ca en plockare full blev skörden, men jag är inte bitter!! för oj så vi myste på där uppe *hjärta*


 


Malte var hur galen som helst! ha ha ha, rullade sej & tokade sej ;)


 


Gulligaste Rullmannen i hela världen!! :))))



Vitmossan var hård & vass, så Märta tyckte det var jobbigt att gå, stumpan, hennes tassar mår inte så bra, så hon blev buren en bit.


    


Åkte en bit till på skogsvägen, där tog vi en skön paus, & vädret är bara helt underbart! Malte fick ett tok fnatt...



... & fick ett rull fnatt i gruset :(...


 


... -nääääääj ropade "pappa" men Malte hade döva öron & tyckte bara att allt var såååå kul!! :))) efter rullningen fick han & "Märta nyfiken" följa med en bit in i skogen & rulla av sej gruset i mossan ha ha ;)


   


Sedan blev det Oatlys vanilj havreglass & nyplockade blåbär i värmen, hur gott var inte de då! 2 portioner delade vi på ;)


   


Pinnlek & mys, innan vi drog iväg efter några timmar *hjärta*  


Tack för den här gången fina platsen i skogen *hjärta*


 


Stannade till på en plats där jag brukat kunna plocka lite Hjortron, inga mängder, men alltid några dl till en liter, men i år fanns bara några få som jag tog med till "huset" & vi delade på.



Kollade kartan innan vi åkte från fjället till Särna by, bestämde oss för Malung & sedan Värmland i alla fall, som ju var min plan 1 ;)



Tänk va, redan så städat & fint efter cyckel Vasan vid starten! snabba ryck må jag säja, inte en enda papperstuss såg vi! ;)


       


Hittade en jättefin rastplats i Malung vid älven, gubben promenerade med Malte medans Märta & jag lagade mat ;) blev helt ala vegan & såååååå gott!! :))

Efterätten blev banan sockerkaka med mera blåbär & vaniljsås :))



Ja så for vi vidare för att leta på en sovplats, hamnade i Tiomilaskogen på en Vägverkets rastplats, en jättefin en!


Läser en spännande Roman i veckotidningar, har sparat ihop så jag kan läsa alla 7 avsnitt i följd ha ha ;),blir så nyfiken, bara läser & läser alla stunder jag kommer över he he , men snart är den slut :(


Sett på 1:ans nya Norska serie Mammon, gösses va bra!!! 


Nu ska vi strax så sista kvälls kissen, sedan ska i alla fall Märta, Malte & jag sova, gubben kommer med all säkerhet kolla någon timme till ;)


I morrn blir det ack Värmeland du sköna!! :))


                           Gonatt från oss *hjärta*  

Presentation


Bloggen om Frallorna Märta, Malte & vår Ängla kärlek Petrus.
Här får ni följa oss på våra äventyr!
Klicka på bilderna, så blir dom större!
♥Varmt välkomna!!♥

Gästbok

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Prinsessan Märta Louise!

  

  

 

Ängla Petrus Lufsenburgs Teddy Bear

 

 

 

Lufsenburgs Its Only Love "Malte"

 

 

 

Kärlek♥

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Vackert...

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Vår vackra träbåt Karin

  

  

  

  

 


Ovido - Quiz & Flashcards